Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Έσπασε κάθε ρεκόρ πρεμιέρας το "Χόμπιτ"!

Το πρώτο μέρος της τριλογίας που διηγείται τις περιπέτειες του Μπίλμπον Μπάγκινς, η ταινία "Χόμπιτ

: Ενα Αναπάντεχο Ταξίδι" έκανε ιστορική είσοδο στο αμερικανικό box-office, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία Exhibitor Relations.


Νάνοι, μάγοι, ξωτικά, γίγαντες, δράκοι και άλλα φανταστικά πλάσματα εμφανίζονται στην οθόνη κάτω από τη σκηνοθετική διεύθυνση του Πίτερ Τζάκσον του "Άρχοντα των Δακτυλιδιών" συγκεντρώνοντας 84,6 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο σαββατοκύριακο της προβολής του, ποσό ρεκόρ στην ιστορία.

Ακολουθεί με εισπράξεις που φτάνουν τα 7,1 εκατομμύρια δολάρια η ταινία κινουμένων σχεδίων "Οι Πέντε Θρύλοι" στην οποία εμφανίζονται σχεδόν όλοι οι ήρωες των παιδικών παραμυθιών.

Στην τρίτη θέση, η βιογραφική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Λίνκολν", με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις στο ρόλο του 16ου προέδρου των ΗΠΑ, με συνολικές εισπράξεις 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ταινία απέσπασε επτά υποψηφιότητες για τη Χρυσή Σφαίρα.

Στην τέταρτη θέση, μετά έξι εβδομάδες προβολής, η νέα περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ, "Skyfall" με έξι εκατομμύρια δολάρια και στην πέμπτη η "Οδύσσεια του Πι", η τρισδιάσταση ταινία του Ανγκ Λι, βασισμένη στο ταξίδι ενός νεαρού και μιας τίγρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου