Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Εσύ πόσο Star Wars μπορείς να αντέξεις;

Εσύ πόσο Star Wars μπορείς να αντέξεις; H Disney φέρνει 5 νέες ταινίες!

Ενθουσιασμός αλλά και ανησυχία επικρατεί στους φίλους του Star Wars saga, καθώς η Disney ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να περιμένουν μία ταινία του franchise να κάνει πρεμιέρα κάθε χρόνο στις αίθουσες, αρχής γενομένης από το 2015 και σίγουρα ως το 2019. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει τα καινούρια "επεισόδια" που γνωρίζαμε ήδη καθώς και spin-off ταινίες που θα επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους χαρακτήρες της σειράς.

Ήδη από το Φεβρουάριο ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι σχεδιάζονται spin-off ταινίες και πριν μερικές μέρες ο πρόεδρος των Disney Studios, Alan Horn, τις επιβεβαίωσε στη διάρκεια του συνεδρίου CinemaCon για τους αμερικάνους αιθουσάρχες, το οποίο πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας. Μάλιστα ο κ. Horn δήλωσε ότι δύο (!) αυτόνομα φιλμ βρίσκονται στη φάση της συγγραφής του σεναρίου από τους Lawrence Kasden («Empire Strikes Back») και Simon Kinberg («Sherlock Holmes»).

Σύμφωνα με το MTV ο πρόεδρος των Disney Studios έθεσε και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ταινιών ως εξής: το «Star Wars: Episode VII» θα βγει το καλοκαίρι του 2015, το Episode VIII το καλοκαίρι του 2017 και το Episode IX το καλοκαίρι του 2019. Οι spin-off films ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα τα ενδιάμεσα έτη (2016 και 2018).

Οι ανακοινώσεις αυτές προκάλεσαν αναταραχή στα online forum των φίλων του «Star Wars», με συζητήσεις ποιοι ήρωες θα αποκτήσουν δική τους ταινία. Προφανώς επικρατέστερος είναι ο Jedi Master Yoda, ενώ κάποιοι εκτιμούν πως υπάρχει υλικό για μια ταινία με θέμα τις περιπέτειες του νεαρού Han Solo. Την ίδια στιγμή δεν λείπει και η κριτική από πολλούς φίλους της σειράς, οι οποίοι ανησυχούν ότι θα υπάρχουν υπερβολικά πολλές ταινίες Star Wars, ότι οι ταινίες θα βγαίνουν στις αίθουσες βιαστικά, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν υστερώντας σε ποιότητα.

Θυμίζουμε ότι το «Star Wars: Episode VII» θα σκηνοθετήσει ο J.J. Abrams ("Lost", «Star Trek», «Super 8») σε σενάριο του Michael Arndt («Little Miss Sunshine», «Toy Story 3», «Oblivion» και «The Hunger Games: Catching Fire»). Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο George Lucas, ανέφερε ότι η αρχική τριάδα των πρωταγωνιστών (Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher) βρίσκονται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για τη συμμετοχή τους σε κάποια από τις τρεις νέες ταινίες της σειράς.

by Θανάσης Γεντίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου