Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

27-28 Απριλιου Canyoning στο Φαραγγι Χαβος Στενή Εύβοιας.

Αν είστε λάτρεις της περιπέτειας και θέλετε να ξεφύγετε από το στρες της καθημερινότητας δεν έχετε παρά να μας ακολουθήσετε και να σας γνωρίσουμε έναν άλλο τρόπο ζωής, των extreme Sport και της αδρεναλίνης.

Πού βυθίζεται η Ελλάδα

Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν ποιες πόλιες υφίστανται καθίζηση

Ο χάρτης κατακόρυφων παραμορφώσεων καλύπτει έκταση 65.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, περίπου τη μισή Ελλάδα (Πηγή: DLR)
Ορισμένες περιοχές της Αθήνας και της Λάρισας βυθίζονται τα τελευταία χρόνια, ενώ ένα μέρος της Θεσσαλονίκης ανυψώνεται, αποκαλύπτει ένα νέο σύστημα για την παρακολούθηση των παραμορφώσεων σε μεγάλες εκτάσεις.

Οι πάγοι λιώνουν δέκα φορές πιο γρήγορα

Η Ανταρκτική... λιώνει. Στο συμπέρασμα αυτό φαίνεται να καταλήγει έρευνα του Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, που καταγράφει ανησυχητική μείωση των πάγων την καλοκαιρινή περίοδο στη Χερσόνησο της Ανταρκτικής, τη μεγαλύτερη μάλιστα της τελευταίας χιλιετίας.

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο πραγματοποίησε την έρευνα σε συνεργασία με το Βρετανικό Ερευνητικό Κέντρο στην Ανταρκτική, προκειμένου να κατανοήσουν τις κλιματικές αλλαγές στην περιοχή και την επίδρασή τους στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Steamed vegetables with flavoured butters

Steaming is a great way to cook veg. It keeps in so many of the vitamins lost by boiling, and can be done in stacked steamer baskets. Best of all, though, it only takes up one ring of your cooker! 

The butters are easy to make and can be done way ahead. 

Keep any leftovers in your freezer and use a slice when you cook a steak. Don't cook all the vegetables or you'll have far too many – just pick your two favourites.

Στα ράφια τα νέα γυαλιά της Google!

Στα χέρια των 2.000 ενδιαφερόμενων που είχαν κάνει προπαραγγελίες ήδη ένα χρόνο πριν, καταφθάνουν σταδιακά τα Google Glasses, του τεχνολογικού κολοσσού. Η Google ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παράδοση των νέων γυαλιών στο καταναλωτικό κοινό από τις 15 Απριλίου, ενώ η εμπορική διάθεσή τους αναμένεται το 2014. (upd)

Η ΕΑ αποκάλυψε τα πρώτα στοιχεία για το FIFA 14

Η ΕΑ παρουσίασε, όπως είχε ανακοινωθεί από χθες, τα πρώτα χαρακτηριστικά του FIFA 14. Πάρτε μια πρώτη γεύση από το νέο game!

Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις για PC, PlayStation 3 και Xbox 360, μαζί με αρκετά νέα στοιχεία. Πρώτο κομμάτι που θα έχει αρκετές βελτιώσεις είναι αυτό του σουτ, όπου σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης θα υπάρχουν οι μεγαλύτερες διαφορές.

Το Kindle Fire HD ανοίγει τα φτερά του στον κόσμο

Καλώντας σε συνεργασία δημιουργούς και προγραμματιστές από ολόκληρο τον κόσμο, η Amazon έκανε γνωστή την πρόθεσή της να ανοίξει την online πρόσβαση στο κατάστημα εφαρμογών της σε άλλες 200 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.