Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Τεχνολογία των Θεών


Με την δημοσίευση του βιβλίου, «The Day After Roswell», από τον απόστρατο συνταγματάρχη Philip Corso το αμφιλεγόμενο θέμα του αν ή όχι η ΗΠΑ απέκτησε εξωγήινη τεχνολογία, έγινε ξανά θέμα διαμάχης μεταξύ των πιστών και των σκεπτικιστών. Στο βιβλίο του ο Col. Corso υποστηρίζει ότι ήταν επικεφαλής ενός υπερ-μυστικού προγράμματος αντίστροφης μηχανικής που έσπειρε εξωγήινη τεχνολογία στις Αμερικανικές εταιρείες όπως η IBM, Hughes Aircraft, Bell Labs, και η Dow Corning. Αυτές οι επιχειρήσεις δεν γνώριζαν την εξωγήινη προέλευση γιατί ο Corso, μέσω των επαφών του υπονοούσε ότι είχε κλαπεί από την Σοβιετική ένωση, όπως μας πληροφορεί ο Tim Swartz, και συνεχίζει …

These GIFs of Video Game Backgrounds Are Mesmerizing Works of Art

These GIFs of Video Game Backgrounds Are Mesmerizing Works of Art. Did you ever realize how silly 2D video game backgrounds are? Especially those in fighting games like in Street Fighter 2 or Samurai Showdown. Random people watching you fight with random objects like planes and dogs around them in random places of the world. Let's fight in an aquarium! Or an airport hangar! Or a gym filled with beefcakes!

Ο Θυμός, είναι ο χειρότερος τρόπος για να ηρεμήσουμε

Ο θυμός είναι ένα αρνητικό συναίσθημα γνωστό σε όλους μας και συχνά επιλεγόμενο. Γεμίζει το μυαλό με μονολόγους και πειστικά επιχειρήματα αυτό-δικαίωσης. Όσο περισσότερο σκεφτόμαστε τι μας θύμωσε, τόσο πιο πολλοί "καλοί λόγοι" εφευρίσκουμε.

Το γέλιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σκεφτούμε την κατάσταση που μας θύμωσε. Γελάστε με το γελοίο της κατάστασης.

Συνήθως ο θυμός προκύπτει από την αίσθηση "κινδυνεύω", σημάδι απειλής – συχνά συμβολικής – για το Εγώ, την "αξιοπρέπεια" την "αυτοεκτίμηση"

Che pasticcio


«Che pasticcio!» αναφωνούν οι Ιταλοί. Κι ενώ θα περιμέναμε να θαυμάζουν τη γεύση και την όψη ενός φουσκωτού κομματιού παστίτσιο, εκείνοι απλώς αναφωνούν στη γλώσσα τους «τι ανακατωσούρα» μπροστά σε ό,τι τους φαίνεται μπερδεμένο. Βεβαίως και το παστίτσιο ως φαγητό, την έχει την ανακατωσούρα του, αφού ζυμαρικά, λαχανικά, κρέας και σάλτσες ενώνονται σε ένα πιάτο.

Πάντως η λέξη «παστίτσιο» βρίσκεται δίπλα σε οτιδήποτε δηλώνει κάποιου είδους ανακάτεμα. Για παράδειγμα, σας καλεί κάποιος να πάτε στο παστίτσιο του Χέντελ. Μην ξερογλείφεστε. Δεν σας προσκάλεσαν για φαγητό, αλλά για να παρακολουθήσετε μια όπερα-συμπίλημα από διάφορες όπερες του συνθέτη που συγκροτούν ένα νέο έργο.