Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ξερά Κουκιά με Ασκολύμπρους


Τ’ ασκολύμβρι βασικά φύεται άγριο, ενώ τελευταία άκουσα πως καλλιεργείται πειραματικά, αλλά πουλιέται μόνο στις αγορές της Κρήτης. Φυτρώνει σε λόφους και χωράφια σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, πρέπει όμως να ξέρει κανείς πώς να το μαζέψει δίχως να το καταστρέψει και ποιο μέρος της ρίζας και των νεαρών του βλαστών ξεχωρίζονται και τρώγονται. Εκτός από τους Κρητικούς, ασκολύμβρους τρώνε και οι Ισπανοί, κυρίως σε ανοιξιάτικα μαγειρευτά.

Στην Ανδαλουσία το βάζουν και σε σαλάτες και ομελέτες και το λένε tagarina, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες που βρήκα στο διαδίκτυο, στη Σαλαμάνκα του 16ου αι. το τρώγανε ωμό ή σε μαγειρευτά. Πάντως, στις φωτογραφίες που βρήκα, το ισπανικό Scolymus μοιάζει αρκετά διαφορετικό από εκείνο της Κρήτης. Σήμερα στην Κρήτη, το ασκολύμβρι –ή οι ασκόλυμβροι, όπως αποκαλούνται στο νησί- είτε γίνεται τουρσί και σερβίρεται σαν συνοδευτικός μεζές με τη ρακί, είτε μαγειρεύεται με κατσίκι.

Πιες μία Beer of Thrones (video)


Μακάρι να γινόταν αυτό. Να κυκλοφορούσε λέει μία μπύρα που όταν την πιεις, να βγάζει το Game of Thrones κτήνος από μέσα σου.

Αυτό φαντάστηκαν και οι Comediva και «μαγείρεψαν» ένα διαφημιστικό για την Beer of Thrones, μία μπύρα με πολύ Game of Thrones παρενέργειες.

Google acquires kite-power generator

Well I did’nt see this coming. Using lots of UA tech Google invests in yet more cutting edge stuff (ed). Google has acquired a US company that generates power using turbines mounted on tethered kites or wings. Makani Power will become part of Google X – the secretive research and development arm of the search giant.